Hoppa till innehåll
🌸 Fri frakt för färgprover 🌸
🌸 Fri frakt för färgprover 🌸

Dags att presentera oss: Thomas

Made of Sundays - Thomas

Ääääntligen, dags för introduktion (det har verkligen tagit oss för lång tid)! 

Jag är den finska delen av vår lilla familj, och i princip anledningen till att vi hamnade här från början (ja, det är kallt och mörkt och allt men också ibland ganska trevligt även om jag helt klart kan se oss bo i Spanien också). Född och uppvuxen i Helsingfors, träffade vi Alba medan vi studerade i Österrike (förresten, om du har funderat på att åka på Erasmus, gör det, gör det idag).

Det tog oss ungefär ett år att slutligen bestämma oss för att flytta tillsammans till Helsingfors. Vår första plan var faktiskt Barcelona, men eftersom Alba fick ett riktigt bra jobb här så valde vi i slutändan det som kändes rätt vid den tiden (detta var för 8 år sedan, och inte en dag går utan att jag påpekar för Alba hur mycket varmare det skulle vara nere i Spanien :). Efter att ha studerat marknadsföring och design arbetade jag på ett par små designbyråer innan jag slutligen blev frilansare och startade min egen lilla studio för ungefär 5 år sedan.

Design och konsultverksamhet är fortfarande mitt huvudsakliga dagjobb på SUNDAYS, och allt jag gör här görs när jag har tid över (vilket mestadels är på helger och kvällar). Det tar på krafterna, visst, men å andra sidan älskar jag verkligen att ha vårt eget projekt att arbeta med när jag kan. Mina ansvarsområden här inkluderar det mesta som rör design och strategi som webbplats, förpackning, varumärke, marknadsföring etc. Självklart måste jag också hjälpa till med några mer vardagliga saker som att översätta dokument från finska till spanska, men i allmänhet är det Alba och Gemma som tar hand om alla svåra saker.

När jag inte jobbar försöker jag verkligen göra verkliga mänskliga saker som att resa, surfa, cykla, andra sportiga grejer (särskilt lagsporter) och prova all mat i världen. Vi startade till och med en blogg om resor & mat på tasteofsundays.com, men det finns bara så många timmar på dygnet så den blev lite övergiven. Vi skulle verkligen vilja få igång den igen med tips om vart man ska gå och vad man ska göra i Helsingfors! Men för att sammanfatta, nya upplevelser gör mig verkligen glad, och inget slår gott kaffe, vin, mat eller känslan av sol och havsvatten på huden.

Min största dröm skulle vara att kunna bo i Helsingfors, Barcelona, London, Tokyo, Melbourne, Montreal och New York samtidigt. Det är inget fel med lite ledighet på en öde ö (gud vet att vi alla behöver det då och då), men av någon anledning fortsätter stadens energi att dra mig tillbaka. Bra vibbar och människor som faktiskt gör saker är min största motivation, och inget gör mig lyckligare än något välgjort av människor som verkligen älskar vad de gör. Denna värld är så full av talangfulla människor att det är galet (och borde hålla oss alla ödmjuka).

Jag älskar verkligen vad vi gör här på Made of Sundays, och kan bara hoppas att de vibbarna åtminstone på någon nivå också överförs till er. Mitt oändliga tack går ut till er, för utan er skulle det inte finnas något oss. <3

Tack för att du läste, 
Thomas

 

P.S Glöm inte att lägga till oss på Snapchat för allmänna tokigheter och bakom kulisserna-grejer: madesundays

Föregående artikel Vi älskar detta djurhems roliga kattreklam